Tradicionalni Recepti

Kulinarski i alternativni recepti medicine

MEDICINA

8 ZLATNIH PRAVILA SIBIRSKE TRAVARKE: “OVO DAJTE DJETETU I NE BOJTE SE BOLESTI”

Lidija Nestorovna Surina je biolog, fitoterapeut i travar već 40 godina. Objavila je nekoliko knjiga o ljekovitom svojstvu lokalnih biljaka. Njeni savjeti su popularni širom svijeta.

  1. Danas se više razboljevamo, jer jedemo mnogo uvozne hrane. 65% mesa je uvozno, uvozimo i jedemo mnogo banana i pomorandži. Dobro je kada jedemo uvoznu hranu, ali samo 10 posto od ukuno unesene hrane u naš organizam.

Kada jedete mnogo hrane koja nije sa našeg podneblja, onda nećete moći da se prilagodite uslovima mjesta u kom živite. To je osnovni zakon prirode.

Hrana treba da bude lijek, a lijek treba da bude hrana.

Jednom sam uzela ivan-čaj koji se proizvodi u fabrikama u Salehardu, Urengoju, Nadimu i Tjumenu kako bih provjerila nivo vitamina u njima. Pokazalo se da ivan – čaj ima 6 puta više vitamina C nego limun. Ispostavilo se da ivan – čaj koji raste u Salehardu ima 20 puta više Vitamina C. Sadržaj vitamina A i karotena je 10 puta veći u Salehardu nego u Tjumenu.

Sve što raste dalje na sjeveru bogatije je vitaminima, više od onih čajeva koji rastu na jugu. Pa kako onda ljudi sa sjevera mogu da jedu južno voće i povrće?

Da li me razumete? Od te hrane možete samo da se razbolite!

Sam Ivan Grozni je još 1580. godine rekao: “Ako želite da osvojite zemlju, dovedite im tuđe proizvode!” E to mi danas sebi radimo!”

  1. Mnoga hrana koju svakodnevo jedemo je smeće. Ovdje mislim da gazirana pića, žvake i td. U njima je glavni sastojak aspartam (vještački zaslađivač) koji je 200 puta slađi od šećera. Što više piješ taj sok, više ti se pije i više ti se kupuje. A zemlja koja je proizvela ovo smeće samo se bogati.

Komplikacije koje donosi aspartam: smanjuje inteligenciju, uzrokuje glavobolju, mučninu, depresiju, bol u stomaku, mutan vid, uzbuđenje, nestabilan hod, oštećenje zglobova, gojaznost i td.

Zapitajte se šta dajete svom djetetu kada mu dozvolite da popije čašu gaziranog soka!

  1. Bijeli hljeb je prazan hljeb. Kada se u stara vremena jeo bijeli hljeb? Samo za praznike. Ostalo vrijeme se jeo hljeb od cijelog zrna.
  2. Moja preporuka da se djeci u vrtiću mjesec dana daje kaša od zobi (ovas) i mlijeka, sa čim ćemo im pročistiti pluća. Drugi mjesec da im se daje zob kuvana na vodi, sa čim ćemo im očistiti jetru. A zatim još tri nedelje produžiti davanje zobi!
  3. Otac mi je kao djetetu davao piće kojim me je liječio od alergije: tri nedelje sam svaki dan pila pola čaše mlijeka u kojoj je bilo ukapano 3 kapi joda. Sam Napoleon je vojnicima davao jod znajući da nedostatak istog razvija demenciju.
  4. Šta mačke i psi jedu u proljeće? Pirevinu. Neki je jedu pa poslije povraćaju, što zanči da se čiste od toksina. Pirevina je najvažnija ljekovita biljka. Ona sadrži silicijum, a silicijum zadržava kalcijum, što znači zaštita od artritisa, artroze, gastritisa i td.

Uzmite gomilu mlade pirevine i kuvajte 10 minuta. Prospite tu vodu pa pirevinu kuvajte u supi. To je pravi lijek za starce.

Kalcijum u tabletama ne može da pomogne starim ljudima.

  1. Oni koji imaju čir moraju da jedu 1 list bokvice svaki dan.
  2. Sintetički vitamini nisu ništa bolji od droga. Svaki dan konzumirajte glog, neven, kamilicu i bijeli luk. To će vam više pomoći nego bilo koji sintetički vitamin.

Izvor: stil

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *